Škoda Auto představila v Pekingu model Octavia pro čínský trh

18.11.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Mladá Boleslav 18. listopadu (ČTK) - Škoda Auto dnes oficiálně představila model Octavia určený pro čínský trh na mezinárodním autosalonu, který začal v Pekingu. Na ploše 700 metrů čtverečních vystavuje i další modely ze svého výrobního programu, a to Škoda Roomster, Škoda Octavia RS, Škoda Octavia Scout a Škoda Superb L&K. Prezentuje i designovou studii Yetti a historický model Škoda Superb 3000. Informoval o tom mluvčí automobilky Roman Meliška.

Smlouva o spolupráci mezi společnostmi Shanghai Volkswagen a Škoda Auto byla podepsána 11. dubna 2005. Letos v březnu začala s VW Škoda v Číně oficiálně budovat svou prodejní a servisní organizaci. Počátkem roku 2007 v Šanghaji zahájí výrobu modelu Škoda Octavia, později se rozběhne i výroba modelových řad Fabia a Superb. Všechny tři modelové řady značky Škoda určené pro tamní trh se budou vyrábět v závodech společnosti Shanghai Volkswagen. Prodej, servis a péče o zákazníky budou v režii exkluzivní prodejní sítě Škoda, která se v současné době buduje.

"Čína pro nás představuje jeden ze strategických trhů pro budoucí vývoj značky Škoda. Oficiální představení modelu Octavia je spolu s blížícím se náběhem výroby prvním krokem k vybudování nové pozice značky Škoda v Číně," řekl předseda představenstva Škoda Auto Detlef Wittig.

Licenční výroba v Číně je součástí strategie růstu značky Škoda, do níž patří také montážní projekty na Ukrajině, v Kazachstánu, Bosně a Hercegovině, Indii a do budoucna i v Rusku. Škoda se tak chce v mezinárodním měřítku prezentovat jako velkosériový výrobce.

Automobilka Škoda Auto vytvořila za tři čtvrtletí zisk po zdanění 8,351 miliardy korun. Je to o 60,6 procenta více než ve stejném období loni, kdy zisk největší české firmy činil 5,202 miliardy korun. Tržby vzrostly o 7,1 procenta na 150,116 miliardy korun.

Škoda Auto zvýšila za tři čtvrtletí celosvětové prodeje o 11,1 procenta na 410.719 aut. Letos plánuje prodat historicky rekordní počet 530.000 vozů, dosud jich prodala nejvíce loni, a to 492.000. Historicky prodejních rekordů bylo v září dosaženo v Německu, Rumunsku, na Ukrajině, v Litvě a Rusku.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK