Volkswagen zatím nepočítá s uzavřením továrny v Bruselu

21.11.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brusel/Frankfurt 21. listopadu (ČTK) - Německá automobilka Volkswagen, jejíž součástí je i česká Škoda Auto, zatím nepočítá s uzavřením své továrny v belgickém hlavním městě Bruselu. Vedení továrny nicméně bude jednat o restrukturalizaci závodu, uvedla bruselská divize VW. Kvůli obavám o osud továrny v pondělí stávkovali zaměstnanci Volkswagenu v Belgii.

"Rozhodnutí bude přijato po skončení konzultační a informační fáze. Uzavření továrny se nepředpokládá," píše se v prohlášení bruselské divize. Podle zpráv médií by mohlo o práci v továrně přijít až 4000 lidí v rámci programu VW na snížení nákladů a posílení ziskovosti.

Bruselská továrna, která vyrábí model Golf, na konci loňského roku podle údajů Volkswagenu zaměstnávala 4900 lidí. Cílem pondělní stávky bylo přimět vedení závodu k jednání a ke sdělení podrobností o snižování počtu zaměstnanců.

Evropská federace pracovníků v kovoprůmyslu (EMF) označila za nepřijatelné, že vedení VW dosud neposkytlo zaměstnancům bruselské továrny konkrétní informace. EMF hodlá v pondělí uskutečnit setkání zástupců odborových svazů všech evropských továren Volkswagenu, na kterém se chce dohodnout na společné reakci odborářů na restrukturalizační kroky automobilky.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK