S akciemi Pegas se začne obchodovat na burze 18. prosince

14.12.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 14. prosince (ČTK) - S akciemi textilní společnosti Pegas Nonwovens se začne na pražské burze obchodovat v pondělí 18. prosince v systému pro nejlepší emise SPAD a v rámci automatických obchodů. Obchodování bude v takzvaném podmíněném režimu. Řádné obchodování se předpokládá od 21. prosince. Oznámila to burza.

Pegas Nonwovens chce jako teprve třetí česká firma získat kapitál od investorů ve veřejné nabídce výměnou za akcie a poté vstoupit na burzu. Poslední možnost objednávat akcie Pegas ve veřejné nabídce je dnes. Úpis probíhá v rozpětí 21,5 eura až 27 eur za akcii, zhruba 600 až 755 korun.

Celková nabídka akcií Pegas pro investory podle prospektu může činit až 5,284.250 akcií. Podle obchodníků je zájem o akcie Pegas větší než u realitní firmy ECM Real Estate Investments, kde poptávka překročila nabídku více než čtyřikrát.

Obchodování v podmíněném režimu umožňuje novým akciím rychle vstoupit na trh. Burza obchody garantuje, ale k jejich vypořádání dojde až v den zahájení oficiálního obchodování. Předpokladem pro zahájení oficiálního obchodování je skutečné vydání akcií, které musí potvrdit příslušný depozitář.

Pegas Nonwovens je největší český výrobce netkaných textilií a evropská dvojka ve výrobě netkaných textilií pro osobní hygienu po firmě Fireweb. Akcie Pegas se budou obchodovat i ve Varšavě.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK