Česká rafinérská vyplatí na dividendách 244 milionů korun

14.12.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 14. prosince (ČTK) - Česká rafinérská vyplatí z loňského zisku na dividendách 244,1 milionu korun. Na jednu akcii o jmenovité hodnotě 10.000 korun připadne dividenda 261,17 Kč před zdaněním. Rozhodli o tom akcionáři na dnešní valné hromadě. Za loňský rok vykázala firma, která je největším tuzemským zpracovatelem ropy, čistý zisk 257 milionů korun. Sdělil to mluvčí firmy Aleš Soukup. Akcionáři České rafinérské jsou firmy Unipetrol, Eni International, ConocoPhillips a Shell.

Valná hromada také schválila podnikatelský záměr pro příští rok. V něm chce firma zpracovat obdobný objem ropy jako letos. Objem investičních výdajů by neměl v příštím roce přesáhnout 1,97 miliardy korun.

Valná hromada projednala také rezignaci Gabriely Plintovičové a Valtra d'Angeli na členství v dozorčí radě a zvolila místo nich Martina Jaroše za společnost Shell a Andrea Morettiho za společnost Eni.

Česká rafinérská provozuje rafinerie v Litvínově a Kralupech nad Vltavou. Od roku 2003 funguje v přepracovacím režimu a zpracovává ropu zakoupenou a dodanou společnostmi svých vlastníků. Vznikla vyčleněním rafinérských provozů z Chemopetrolu Litvínov a Kaučuku Kralupy a jejich sloučením do nového subjektu v roce 1995. Činnost zahájila 1. ledna 1996.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK