Aktuálně: Automobilová firma Recticel postaví závod na severu Čech

15.12.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 15. prosince (ČTK) - Novou továrnu na severu Čech hodlá postavit belgická společnost Recticel, která automobilkám dodává výplně do autosedadel a některé díly do interiérů aut. Informuje o tom server Aktuálně.cz, podle kterého jsou zatím ve hře zóna Triangle u Žatce a oblast Joseph v Havrani u Mostu. V novém závodu by firma měla zaměstnat zhruba 450 zaměstnanců.

Belgická firma, která zaměstnává po celém světě celkem 12.000 lidí, již od roku 1996 působí v Mladé Boleslavi, kde v roce 2002 postavila továrnu. Do ní investovala téměř 400 milionů korun, získala také investiční pobídky od státu, připomíná server.

"Navrhovaný záměr úzce souvisí s výrobou automobilových dílu nejen v Mladé Boleslavi, ale především s produkcí závodů ve Spolkové republice Německo - Mercedes, BMW," cituje Aktuálně z oznámení, které firma zaslala úřadům.

Podle informací serveru má při rozhodování firmy o výstavbě nového závodu větší šanci na úspěch zóna Triangle. Podle oznámení firmy je totiž zóna u Žatce vhodnější z ekologického a ekonomického hlediska, obě zóny jsou srovnatelné z hlediska sociálního, píše server.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK