MfD: Táborský Lidl nabízel závadná vejce a nahnilé mandarinky

16.12.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Tábor 16. prosince (ČTK) - Supermarket Lidl v Táboře prodával závadná vejce a nahnilé mandarinky. Přišli na to pracovníci Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI). V obchodě zakázali prodej 1320 kusů slepičích vajec původem z Polska, protože skořápky byly znečištěny trusem a poškozeny. Z pultů musel Lidl stáhnout i 20 kilogramů mandarinek napadených plísní a hnilobou. Píše o tom dnešní jihočeská příloha Mladé fronty Dnes (MfD).

Inspektoři šli na kontrolu do supermarketu kvůli spotřebiteli, který je na nedostatky u citrusů a vajec upozornil. Zjistili, že u vajec, které Lidl prodával v balení po deseti kusech, bylo vadné téměř každé čtvrté. Mandarinky dopadly ještě hůře. Plísní jich byla napadena téměř polovina.

"Za vejce znečištěná trusem nese vinu dodavatel, proto jsme mu je také vrátili. Za devět balíčků mandarinek může nesprávné skladování. Je to ojedinělé, máme velmi přísný systém vnitřních kontrol," řekla mluvčí Lidlu Monika Šrámková.

Na jihu Čech je to první případ prodeje závadných vajec. V říjnu zemědělská a potravinářská inspekce odhalila prodej nejakostních vajec v Kauflandu v Praze. Kontroloři se shodují, že nejproblémovější z hlediska kvality jsou vejce dovážená z Polska.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK