MfD: Plus-Discount proniká do jižních Čech a na Moravu

18.12.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 18. prosince (ČTK) - Obchodní řetězec Plus-Discount, který zatím působí hlavně v severních a západních Čechách se chystá dobýt jižní Čechy a Moravu. Aby měl v Česku dostatečnou sílu na přežití, chce svých současných 128 obchodů za tři až čtyři roky zdvojnásobit na 240 až 250. Napsala to dnešní Mladá fronta Dnes.

Plus-Discount, který patří německému řetězci Tengelmann, nyní rozšiřuje své hlavní distribuční centrum v Radvanicích u Prahy. Příští rok chce kvůli expanzi na východ České republiky otevřít další sklad na jižní Moravě.

Hlavní konkurenty Plusu jsou v Česku diskonty Penny Market a Lidl. V tržbách je Plus podle posledních známých údajů za loňský rok na druhém místě. Ve finančním roce 2005/2006 (květen až duben) Plus-Discount zaznamenal meziroční pokles čistého zisku na 85,3 milionu korun z 269,86 milionu korun. Tržby mu však naopak meziročně vzrostly o 503 milionů korun na 11,95 miliardy korun.

V létě se objevily zprávy, že obchodní síť Plusu chce koupit společnost Spar. To ovšem nyní společnost Plus-Discount popírá. "To bychom přece nevěnovali loni více než 5,5 milionu eur na rekonstrukci našich obchodů, kdybychom chtěli odejít. To určitě ne," řekl šéf řetězce André Rinnensland v rozhovoru pro MfD. Velkými investice Rinnensland vysvětluje i loňský prudký pokles zisku.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK