Koruna mírně slábne na 27,65 Kč/EUR a 21,16 Kč/USD

18.12.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 18. prosince (ČTK) - Česká měna dnes dopoledne mírně oslabila na 27,71 Kč/EUR, kde se obchodovala kolem 10:00. Koruna mírně oslabuje i vůči dolaru na 21,16 Kč/USD. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

Koruna dnes klesá spolu s maďarským forintem a slovenskou korunou, zatímco polský zlotý mírně posiluje, uvedl analytik Patria Finance Tomáš Vlk. Informace o růstu maloobchodních tržeb v České republice podle něj neměla na korunu žádný vliv. "Na korunu nepůsobí politika ani jiné domácí události, dominantním vlivem zůstává sentiment vůči regionu a eurodolar," řekl Vlk.

Podle analytika Next Finance Vladimíra Pikory budou dnes trh ovládat spekulace. V jejich důsledku bude koruna vůči euru stagnovat v podobném pásmu jako v pátek, odhadl Pikora. Česká měna bude podle něj dnes stagnovat i k dolaru, případně vůči americké měně mírně oslabí.

Dolar k euru je podle Vlka zatím poměrně klidný, kurz ve srovnání s pátečním pozdním odpolednem jen mírně slábne na 1,3097 USD/EUR. Eurodolarový trh bude dnes čekat na americký běžný účet platební bilance, který bude podle Pikory pro dolar mírně nepříznivou zprávou. Dolar k euru bude proto stagnovat či mírně oslabí, odhadl analytik.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK