Senát odmítl sám zpřísnit podmínky pro provoz hazardních heren

20.12.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 20. prosince (ČTK) - Senát zejména hlasy ODS odmítl senátorskou novelu, která měla zpřísnit podmínky pro provoz kasin a výherních automatů. Současně dnes vyzval vládu, aby co nejdříve předložila komplexní úpravu loterijního zákona, která bude lépe odrážet technologický vývoj a "aktuální společenské potřeby" regulace hazardního průmyslu. Ministerstvo financí to má v úmyslu až koncem roku 2008.

Odmítnutí senátorské předlohy hlasy 39 z 62 přítomných roztrpčilo jejího spolutvůrce Josefa Novotného (SNK ED). "Zamítnutí zákona ukázalo, že hazard ovládá nejen Poslaneckou sněmovnu, ale i Senát," prohlásil. Kriticky se vyjádřil hlavně na adresu občanských demokratů. "Senátoři podlehli tlaku loterijních společností," dodal.

Novela měla rozšířit vliv obcí na povolování heren na svém území a omezit právo ministerstva financí povolovat nové sázkové hry bez časového omezení. Podle úprav senátorských výborů ale nemá rušit limit pro výběr správních poplatků za provozování hazardních her, o což původně tvůrci předlohy usilovali.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK