Telekom Austria koupí šest poboček eTel Group včetně české

20.12.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 20. prosince (ČTK) - Rakouský telekomunikační operátor Telekom Austria koupí od skupiny eTel její pobočky v Rakousku, Polsku, Maďarsku, na Slovensku, v České republice a Německu. Uzavřenou smlouvu ještě musí schválit regulační orgány v jednotlivých zemích, uvedl dnes eTel v tiskové zprávě. Cenu firmy nesdělily.

"eTel prozkoumal strategické volby dalšího rozvoje našich dceřiných společností. Telekom Austria je skvělý partner a prodej nabízí podstatné příležitosti pro dalších rozvoj našich dceřiných společností," uvedl výkonný ředitel eTel Group Bernard Somers.

V ČR působí Telekom Austria prostřednictvím 100procentní dceřiné firmy Czech On Line, která vystupuje pod značkou Volný. Záměrem akvizice je podle mluvčí eTelu v ČR Markéty Novotné synergický efekt a propojení všech vzájemných východoevropských aktivit. Společným cílem podle ní bude zachování pracovních míst, kvality a růstu. "Zákaznické smlouvy, výkony a služby prováděné společností eTel Česká republika budou zachovány, provoz bude pokračovat obvyklým způsobem," dodala.

Do schválení podle kartelového zákona musí společnost eTel Group zůstat nezávislá. Stejně tak její strategické a technické centrum, eTel Austria AG a ostatní společnosti.

Na českém trhu tak pokračuje jeho konsolidace, kterou letos provázelo převzetí firmy Tele2 Radiokomunikacemi a fúze Contactelu, Telenoru a Nextry s GTS Noverou.

Společnost byla založena v Irsku v roce 1999. V současné době má pobočky ve Vídni, Frankfurtu, Bratislavě, Praze, Budapešti a Varšavě. eTel Česká republika provozuje služby pozemní telefonie, internetové a datové sítě na vlastní infrastruktuře a na mezinárodních sítích. Firma v tuzemsku poskytuje svým firemním i soukromým klientům širokou řadu špičkových služeb v oblasti hlasových, datových a internetových služeb a doplňkového servisu. Skupina zaměstnává 450 pracovníků a letos čeká roční tržby okolo 115 milionů eur.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK