HN: Česká pojišťovna kupuje ruskou pojišťovnu Nasta

21.12.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 21. prosince (ČTK) - Expanze české finanční skupiny PPF na východ pokračuje. Česká pojišťovna, která je součástí skupiny finančníka Petra Kellnera, má zájem o koupi ruské pojišťovny Nasta a vyjednává s jejím vedením. Za kontrolní balík akcií ruské pojišťovny chce PPF zaplatit až 300 milionů dolarů (asi 6,3 miliardy korun), napsaly dnes Hospodářské noviny.

Mluvčí České pojišťovny Richard Kapsa plánovanou koupi nepotvrdil ani nevyvrátil. Připustil ale, že pojišťovna má zájem o jakoukoliv zajímavou investiční příležitost v ruském pojišťovnictví.

HN ve spolupráci s ruským deníkem Vedomosti však zjistily, že Česká pojišťovna je blízko uzavření smlouvy, definitivní rozhodnutí však ještě nepadlo. Česká pojišťovna v Rusku působí již delší dobu a mimořádně se jí tam daří. Londi zde zvýšila objem uzavřených pojistek na desetinásobek.

Chystanou akvizicí v Rusku skupina PPF potvrzuje záměr rozšířit se o firmy působící na perspektivních trzích. PPF již Rusku nabízí splátkový prodej a ve středu oznámila dokončení akvizice ukrajinské banky Agrobank a splátkové společnosti. Aktivní je také v Číně či Kazachstánu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK