Obchody budou mít otevřeno na Štědrý den i Silvestra

22.12.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 22. prosince (ČTK) - Obchodní řetězce budou mít otevřeno na Štědrý den i na Silvestra. Velké prodejny budou zavřené pouze v pondělí 25. prosince a na Nový rok. Obchodníci předpokládají, že během vánočních svátků a před Silvestrem půjdou tradičně nejvíce na odbyt potraviny, alkohol a nápoje. Velkým lákadlem budou ale také sezonní výprodeje, které obchodníci chtějí odstartovat hned po Vánocích.

 

Kateřina Pecinová ze společnosti Ahold Czech Republic ČTK řekla, že na Štědrý den bude mít otevřeno všech 300 supermarketů Albert a hypermarketů Hypernova do 16:00. O den později, tedy 25. prosince, zůstanou všechny obchody patřící do řetězce Ahold zavřené.

 

"V úterý 26. prosince budou mít otevřeno do 20:00 a poté až do 30. prosince bude platit standardní otevírací doba," uvedla. Na Silvestra budou Alberty a Hypernovy zavírat v 16:00 a na Nový rok budou zavřené.

 

Podobná otevírací doba bude během vánočních svátků a v závěru roku platit také v prodejnách Tesco a ostatních obchodních řetězcích. "Na Štědrý den budou obchody Tesco otevřeny do 17:00. První svátek vánoční budou naše obchody zavřené a znovu své brány otevřou 26. prosince v 8:00," uvedla mluvčí společnosti Tesco Stores ČR Jana Matoušková. Na Silvestra budou mít obchody Tesco otevřeno do 17:00 a 1. ledna zůstanou zavřené.

 

Matoušková míní, že lidé budou mezi svátky nakupovat hlavně potraviny, alkohol a nápoje na silvestrovský stůl. Obchodníci po Vánocích odstartují také další vlnu zimních výprodejů. Kromě sezonního oblečení budou výrazně levnější například sportovní potřeby či hračky.

 

"Povánoční slevy patří už i v ČR k tradicím, která se mezi zákazníky setkává s velkým ohlasem," řekla ČTK Eva Williams ze společnosti Tesco Stores ČR. Tesco od 26. prosince až o 50 procent zlevní vybrané elektrovýrobky, kosmetické balíčky, hračky, oblečení a vánoční dekorace.

 

"Povánoční slevy začínají zákazníci využívat hned po Štědrém dnu, kdy se obchody znovu otevřou. Mnoho z nich totiž dostane pod stromeček i finanční hotovost, pro níž není lepší využití než v povánočních slevách," podotkla Williams. Dodala, že slevy v obchodech Tesco potrvají do února.

 

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK