Mlha v Londýně se zvedla, doprava téměř normální

23.12.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn 23. prosince (zpravodaj ČTK) - Hustá mlha nad Londýnem se dnes zvedla a všechny letecké společnosti létají už prakticky bez zdržení, i když zejména z letiště Heathrow se dosud nepodařilo vypravit všechny, kteří tam čekají na svůj spoj. Mlha tak ukončila třídenní dopravní kolaps na tomto největším letišti světa, který ovlivnil sváteční plány deseti tisíc lidí.

Letečtí kontroloři, kteří museli kvůli mlze zvýšit rozestupy mezi letadly na dvojnásobek a snížit tak kapacitu letiště asi o 40 procent, odvolali tato opatření krátce po 14. hodině SELČ. British Airways tak obnovily i domácí lety, takže dnes zrušily jen 55 linek ve srovnání s více než 160, které musely rušit od středy každý den.

Nyní je hlavní starostí všech, jak dostat z Heathrow ty, kteří zde nebo v okolních hotelech čekali právě na tuto chvíli. Očekává se, že to ještě bude trvat nějakých 24 hodin.

Třídenní letecká "dopravní zácpa" nad Londýnem ovlivnila i lety mezi britským hlavním městem a Prahou. Většina z nich ale byla jen zpožděna, i když některé byly zrušeny. Mluvčí ČSA Daniela Hupáková ČTK řekla, že pravidelné spoje z Prahy do Londýna létají bez jakýchkoliv problémů a v měly by být v místě určení bez zpoždění.

Mlha ovlivnila i lodní a silniční dopravu, i když vlaky na kontinent jezdily většinou podle jízdního řádu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK