Koruna se obchoduje silnější na 27,52 Kč/EUR a 20,90 Kč/USD

28.12.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 28. prosince (ČTK) - Česká měna dnes posilovala k euru i k dolaru. Ke společné evropské měně se v závěru obchodovala na 27,52 Kč/EUR, k dolaru na 20,90 Kč/USD. Vyplývá to z informací serveru Patria Online. Zpráva o podpisu koaliční smlouvy ani oslabení slovenské koruny po intervenci slovenské centrální banky se podle Tomáše Vlka z Patria Online na devizovém trhu nijak výrazně neprojevilo.

Česká měna dnes navázala na středeční mírný růst, který je podle Jana Čermáka z ČSOB společný celému regionu. Zejména slovenská koruna přitom podle Vlka využila posledních dnů roku k dalšímu posunování maxim vůči euru. Ještě ráno rekordně sílila až na 34,05 SKK/EUR. Trvalý a rychlý pohyb kurzu ale zastavila intervence slovenské centrální banky, která postupně srazila kurz až na 34,62 SKK/EUR, uvedl analytik. Ve zbývajících dnech roku Vlk žádnou výraznou změnu kurzu české koruny neočekává.

Dolar dnes postupně oslaboval až do odpoledních makroekonomických čísel, dostal se až těsně pod 1,3200 USD/EUR. Série makrodat podle Vlka přinesla dolaru posílení a kurz se vrátil na 1,3145 USD/EUR.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK