MI vypsalo tendry na komunikační služby pro úřady za 11,5 mld. Kč

02.01.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 2. ledna (ČTK) - Ministerstvo informatiky vypsalo těsně před koncem roku dvě výběrová řízení na uzavření rámcových smluv s poskytovateli hlasových a datových služeb pro státní úřady. Celková odhadovaná hodnota smluv na příští čtyři roky je 11,5 miliardy korun bez DPH. Uvedlo to ministerstvo na svých webových stránkách.

Uchazeči o účast ve výběrovém řízení musejí své nabídky podat do 19. února. Ministerstvo předpokládá, že rámcovou smlouvu uzavře s více uchazeči. Rámcové smlouvy se týkají zejména připojení úřadů k internetu, zajištění služeb elektronické pošty a hlasových služeb v pevné síti.

Na poskytování každé služby může ministerstvo uzavřít smlouvu až s pěti uchazeči, kteří se pak budou moci ucházet o zakázky od jednotlivých úřadů. Operátoři si přitom budou moci podle katalogu vybrat jen některé služby, které hodlají poskytovat.

Komunikační služby státu v posledních pěti letech na základě rámcové smlouvy zajišťoval Český Telecom, nyní Telefónica O2. Smlouva po prodloužení vyprší v polovině letošního roku.

Ministerstvo již v polovině loňského roku vypsalo tendry na nové poskytovatele služeb, které se ale týkaly jen omezeného počtu úřadů. Podle nové koncepce se nově k projektu komunikační infrastruktury veřejné správy musejí připojit všechny státní instituce. Do dvou let by tak všechny úřady měly přejít na jednotnou komunikační infrastrukturu.

Dvě ze čtyř loni vypsaných zakázek, které získala Telefónica O2, prošetřoval na návrh konkurenční GTS Novery antimonopolní úřad. Ten v prosinci uvedl, že zakázky jsou v pořádku.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK