STROM telecom dodá Vodafonu informační systém za miliony eur

03.01.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 3. ledna (ČTK) - Tuzemský výrobce telekomunikačních zařízení STROM telecom dodá v příštích třech letech mobilnímu operátoru Vodafone CR informační systém na podporu obchodních a provozních procesů. Hodnota smlouvy se pohybuje v řádech milionů eur, uvedly firmy v tiskové zprávě.

Systém bude připraven pro ostré nasazení v červnu 2007 a umožní Vodafonu tvorbu individuálních tarifních plánů a poskytování kombinací tarifů a speciálních nabídek.

"Řešení posílí náš účtovací systém, řízení vztahů se zákazníky a navýší kapacitu objednávek, což nám umožní nabízet nové služby podstatně rychleji a ve větší škále nabídkových balíčků. Zároveň se jedná o další krok směrem k našemu strategickému cíli, jímž je zahájení komplexních služeb pro firemní zákazníky v létě 2007," uvedl viceprezident pro obchodní řešení Vodafonu Andreas Laukenmann.

STROM telecom při dodávce systému pod označením FORIS využije několikaleté zkušenosti z projektů pro největšího ruského mobilního operátora MTS, kde obsluhuje 36 milionů zákazníků, a největšího německého alternativního operátora pevných linek Callax Telecom.

Vodafone je nejmenší tuzemský mobilní operátor s 2,3 milionu zákazníků na 11milionovém trhu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK