Holding Home Credit navýšil kapitál o 2,24 miliardy Kč

04.01.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 4. ledna (ČTK) - Holdingová společnost Home Credit B.V., která je registrovaná v Nizozemsku, navýšila v prosinci kapitál o 80 milionů eur (2,24 miliardy Kč) na 775 milionů eur (21,7 miliardy korun). Informovala o tom Dita Fuchsová, mluvčí skupiny PPF, do níž holding patří. Home Credit patří k předním firmám na poli spotřebitelského financovaní v Česku, na Slovensku, Rusku a v Kazachstánu.

Výsledkem navýšení kapitálu je posílení přímého vlastnického podílu PPF Group N.V. v holdingu Home Credit na 57,6 procenta. Zbývající podíl v něm drží PPF Group nepřímo prostřednictvím HC Holding a Home Credit Grand Holding, tedy společností, které vznikly při restrukturalizaci skupiny PPF. Její součástí bylo odštěpení skupiny Home Credit z České pojišťovny.

Navýšení kapitálu skupiny Home Credit souvisí s nedávnou akvizicí na Ukrajině a dále podpoří expanzi a další rozvoj aktivit v oblasti spotřebitelského financování v tomto regionu, uvedl generální ředitel skupin Home Credit Alexander Labak. Skupina Home Credit dokončila v závěru prosince na Ukrajině akvizici banky Agrobank a společnosti PrivatKredit.

Skupina PPF se řadí mezi přední finanční skupiny v ČR a regionu střední a východní Evropy. Ke konci roku 2006 měla ve správě majetek převyšující 220 miliard korun. Skupina PPF sestává ze skupiny České pojišťovny, skupiny Home Credit a společností poskytujících služby ve správě majetku.

Home Credit v Česku financovala za tři čtvrtletí 2006 nákupy klientů za téměř pět miliard Kč, což bylo o tři procenta více než ve stejném období předloni.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK