Americké akcie dopoledne mírně klesly kvůli tržbám obchodů

04.01.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 4. ledna (ČTK) - Hlavní akciový trh ve Spojených státech dopoledne mírně klesl, protože investory znepokojily zprávy o měsíčním vývoji tržeb některých maloobchodů. Technologické tituly ale rostly díky tomu, že makléři Banc of America Securities zvýšili ziskovou předpověď čipového gigantu Intel.

Index Dow Jones v newyorské poledne klesl o 0,1 procenta na 12.456,9 bodu. Index technologického trhu Nasdaq se v 18 hodin zvýšil o 0,6 procenta na 2438,3 bodu.

Emise Intelu byla největším pozitivním faktorem v indexu S&P 500. V jednu chvíli vzrostla o 3,5 procenta na 21,07 dolaru.

Akcie zmírnily ranní ztráty díky údajům o vývoji zásob na trhu s pohonnými hmotami. Rezervy benzinu minulý týden rostly více, než se očekávalo. Ceny ropy proto poté klesaly a akcie ropných koncernů včetně skupiny Exxon Mobil se také vydaly dolů.

V maloobchodním sektoru klesaly akcie společnosti Limited Brands. Firma oznámila, že prosincové tržby jejích obchodů otevřených nejméně rok v prosinci vzrostly o čtyři procenta. Analytici na Wall Street i firma sama ale očekávali růst tržeb vyšší. Akcie Limited Brands proto klesly o 7,4 procenta na 27,38 dolaru, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK