České dálniční známky mají být k dostání na saských pumpách

05.01.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 5. ledna (ČTK) - Zástupci českého ministerstva dopravy a saského ministerstva hospodářství a práce se dohodli na vyřešení problému chybějících dálničních známek na dálnici z Drážďan do Prahy. Známky budou dostupné v plném sortimentu na všech čerpacích stanicích na německé dálnici A17 a postupně i na dalších čerpadlech v Sasku ve vzdálenosti do 50 km od hranic. Sdělil to mluvčí ministerstva dopravy Karel Hanzelka.

"Předpokládáme, že k realizaci dojde do 14 dnů, příští týden se uskuteční ještě jednání mezi českým ministerstvem dopravy, autoklubem ABA a německým autoklubem ADAC, kde doladíme detaily," dodal.

Na celništi Krásný les - Dreitenau bude asi 4,5 km od státní hranice zřízena mobilní buňka, kde budou mít řidiči jedoucí do ČR poslední možnost zakoupení dálničního kupónu. K dispozici však budou pouze týdenní kupóny.

Nemožnost koupit dálniční známku přímo na hranicích směrem do ČR na nedávno otevřené dálnici D8 opakovaně kritizoval německý tisk, podle kterého tak byli motoristé ze zahraničí na českém území vystaveni vysokým pokutám. Motoristé na přelomu roku nemohli známky koupit ani na benzinových stanicích v českém vnitrozemí, protože se jimi prodejci nedostatečně zásobili.

Na české dálnici D8 do Ústí lze nyní známku koupit až na prvním odpočívadle zhruba po deseti kilometrech jízdy od německých hranic. Na německém území pak byly známky k dostání omezeně jen na pobočkách německého autoklubu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK