Právo: Vadné dálniční známky pošta vymění bezplatně

06.01.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 6. ledna (ČTK) - Česká pošta umožní motoristům bezplatnou výměnu vadných dálničních známek na kterékoliv ze svých 3400 poboček, a to i v případě, že si je zakoupili jinde. Píše to sobotní Právo, podle kterého tím ČP reaguje na množící se případy letošních vadných kuponů.

"Pravda je, že některé dálniční známky vůbec nejdou sloupnout z podkladu, nebo se přitom část kuponu utrhne. Několik takových mám na stole," řekla Právu mluvčí České pošty Dita Václavíková.

Za výměnu poškozené dálniční známky například v důsledku rozbití čelního skla však ČP bude nadále účtovat čtyřicetikorunový poplatek, a lze ji provést jenom na 253 poštách v republice. "Bezplatná výměna se opravdu týká pouze těch vadných," dodala mluvčí.

Prodej nových ročních dálničních známek byl na pobočkách ČP i u vybraných čerpacích stanic zahájen 24. listopadu 2006. Odpovědnost za jejich vytištění a distribuci mělo až do konce minulého roku ministerstvo financí. Od 1. ledna však tato zodpovědnost přešla na Státní fond dopravní infrastruktury (SFDI), který zároveň převzal závazky ze smluv uzavřených s distributory.

"Problém vadných dálničních kuponů řešíme ve spolupráci se SFDI a jejich výrobcem, Státní tiskárnou cenin," sdělil médiím mluvčí ministerstva financí Jaroslav Růžek.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK