Koruna začíná týden vůči euru slabší na 27,66 Kč/EUR

08.01.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 8. ledna (ČTK) - Česká měna dnes navázala na pokles z konce minulého týdne a nadále proti euru mírně oslabuje. V 10:30 se koruna obchodovala za 27,66 Kč/EUR. Proti dolaru se obchoduje nepatrně silnější za 21,25 Kč/USD. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

"Nové zprávy na trhu chybějí, žádné důležité statistiky z domova nebo regionu se nečekají," uvedl Tomáš Vlk z Patria Online. Ostatní měny ve střední Evropě se během dopoledne podle něj obracejí k růstu, což může mít pozitivní vliv na korunu. "Její prostor pro růst ale vidíme jako omezený. Pro dnešní den čekáme celkově stagnaci," dodal.

Vzhledem k silnému USD analytik ČSOB Jan Čermák čeká, že koruna do nového týdne vystartuje spíše slabší. "Výraznější ztráty ze současných hodnot ale nečekáme a pohyb měnového páru by měl být ohraničen rezistencí na 27,70 Kč/EUR," uvedl. Z domácích událostí může podle něj přitáhnout určitou pozornost až úterní zahraniční obchod.

Na eurodolarovém trhu se kurz pohybuje na 1,3020 USD/EUR, když se dolar přes několik pokusů nedokázal udržet pod 1,30 USD/EUR. "Jedinou událostí dne bude zveřejnění německých továrních zakázek. Vliv na trh čekáme ale jen mírný a přechodný," uvedl Vlk. Důležité v tomto týdnu budou pro vývoj kurzu údaje o americké obchodní bilanci a jednání Evropské centrální banky ve čtvrtek.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK