Americké akcie šly dopoledne v New Yorku oběma směry

08.01.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 8. ledna (ČTK) - Akcie významných podniků na amerických burzách šly dopoledne oběma směry. Přední tituly mírně klesly kvůli výsledkovým varováním od výrobců a kvůli horšímu doporučení pro emisi Wal-Mart Stores od makléřů. Zájem o akcie proti tomu vyvolávají časté fúze a akvizice mezi podniky.

Dow Jonesův index, který zahrnuje třicítku nejsilnějších titulů na Wall Street, v poledne newyorského času klesl o 0,1 procenta na 12.381,8 bodu. Index technologického trhu Nasdaq Composite si proti tomu 0,1 procenta připsal, když v tu dobu stoupl na 2437,3 bodu.

Varování před horším ziskem, než se očekává, přinesl zpracovatelský Molex. Znepokojivé výsledky pak oznámila společnost Schnitzer Steel Industries. Tyto zprávy mohou zhoršit očekávání nadcházející výsledkové sezony, kdy jako první podnik z Dow Jonesova indexu přinese toto úterý zprávu o čtvrtletním hospodaření hliníkárenská Alcoa.

"Mezi investory je obecný neklid," uvedl jeden z investičních manažerů. Podle něj je prostředí pro tvorbu zisku o něco tvrdší než před rokem.

Doporučení snížily Wal-Martu makléři investiční banky Goldman Sachs. Podle nich slabší tržby naznačují, že se poslední investice největšího světového maloobchodu mohou začít vracet o něco později, než se původně myslelo. Goldman snížil doporučenou cenu emisi Wal-martu z 53 na 51 dolarů. Akcie maloobchodu pak klesly o 0,6 procenta na 47,12 dolaru, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK