Koruna dopoledne po středečním poklesu mírně posílila

11.01.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 11. ledna (ČTK) - Česká měna po středečním oslabení dnes dopoledne mírně posílila. Vůči euru se koruna obchodovala v 10:20 mírně silnější na 27,70 Kč/EUR. Proti dolaru rovněž posílila na 21,36 Kč/USD. Vyplývá to z informací serveru Patria Online. Zveřejněná data o vývoji českého stavebnictví trh neovlivnila.

"Dnešek bude sice ve znamení zasedání Evropské centrální banky, nicméně koruna by ještě před ním mohla mírně těžit ze zlepšeného sentimentu na globálních akciových trzích. Alespoň do oběda by si tak koruna mohla připsat mírné zisky," uvedl analytik ČSOB Jan Čermák.

Změna sazeb, o které ECB bude jednat, se dnes podle Tomáše Vlka z Patria Online ještě nečeká. Jako vždy bude podle Vlka důležitý doprovodný komentář, v němž by měl prezident ECB Jean-Claude Trichet naznačit další růst sazeb. "Komentář může na trhu zvýšit očekávání růstu sazeb už na dalším jednání v únoru, což by euru pomohlo proti dolaru pravděpodobně i proti středoevropským měnám," dodal.

Dolar posílil k euru po středeční statistice zahraničního obchodu a nyní se pohybuje na 1,2970 USD/EUR. "Čeká se na ECB, která by mohla dolaru přinést spíše oslabení," uvedl Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK