Společnost Swiss začne v pondělí létat z Prahy do Basileje

12.01.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 12. ledna (ČTK) - Letecká společnost Swiss International Air Lines začne od pondělí 15. ledna létat z Prahy do Basileje. Sdělila to mluvčí Letiště Praha Eva Krejčí. Swiss bude spojení do Basileje zajišťovat čtyřikrát týdně, a doplní tak na této trase nízkonákladového dopravce easyJet, kterému chce cenově konkurovat.

"Cena letenky bude začínat na 1800 korunách včetně letištních poplatků," řekla zástupkyně společnosti v ČR Veronika Gregorová. Jde o nízkonákladový koncept při zachování všech služeb, včetně občerstvení na palubě, dodala.

Lety do Prahy podle ní využijí zejména švýcarští turisté, opačným směrem budou létat spíše obchodníci. "Basilej je region na pomezí tří států a je tam velká koncentrace firem, proto předpokládáme, že tam bude létat business klientela," řekla Gregorová.

Na linku do Basileje nasadí Swiss letadlo typu Avro RJ 100 s doletem přes 3000 kilometrů. Stroj pojme maximálně 97 cestujících. Zavedení nového spoje je podle Gregorové součástí nynější vlny rozšiřování nabídky cílů Swiss po Evropě. Další linky zavádí společnost například do Varšavy nebo Budapešti.

Z Prahy létá Swiss ještě do švýcarského hlavního města Curychu. Přímé spojení má Praha také s Ženevou.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK