Koruna pokračovala v korekci prudkých zisků z konce roku

12.01.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 12. ledna (ČTK) - Česká měna již druhý týden pokračovala v korekci prudkých zisků z konce loňského roku. K euru dnes oslabila o 11 haléřů na 27,81 Kč/EUR, k dolaru stagnovala na 21,50 Kč/USD. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

"Koruna prožívala klidný den, na finančním trhu chyběly nosné zprávy, které by do obchodování vnesly více života," popsala dnešní situaci na trhu analytička Next Finance Markéta Šichtařová. Dnes se mírně nakupoval polský zlotý a maďarský forint, česká koruna byla méně přitažlivá, uvedl dealer společnosti J&T Lukáš Růžička. Výraznějšímu oslabení české měny však podle něj bránily prodejní příkazy na euro od exportérů, kteří si chtějí pokrýt devizová rizika.

V příštím týdnu čeká korunu další oslabování, které může jít až k hladině 27,90 Kč/EUR, odhadl analytik Next Finance Vladimír Pikora. K dolaru bude podle něj koruna stagnovat či mírně oslabí.

Dolar se dnes v 17:30 obchodoval na 1,2931 USD/EUR. Americká měna tento týden vůči euru pokračovala v růstu a obchodovala se už pod hranicí 1,2900 USD/EUR, uvedl Tomáš Vlk z Patria Online. Všechny důležité zprávy, které tento týden vyšly, byly podle něj pro dolar pozitivní. Rovněž dnešní maloobchodní tržby USA za prosinec překonaly očekávaný růst. "Celkově tento týden potvrdil pozitivní náladu na americkou měnu a vytvořil prostor pro její další růst," uzavřel Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK