Soud v Paříži schválil restrukturalizační plán Eurotunnelu

15.01.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Paříž 15. ledna (ČTK) - Obchodní soud v Paříži schválil plán restrukturalizace dluhů společnosti Eurotunnel, která provozuje železniční spojení kontinentální Evropy a Británie pod kanálem La Manche. Soud tím dal firmě šanci uzavřít nepříjemnou kapitolu a začít znovu. Naděje svitla rovněž věřitelům, kteří chtějí získat zpět co nejvíce vložených peněz.

Pro plán restrukturalizace se koncem loňského roku v hlasování vyslovili věřitelé a držitelé dluhopisů Eurotunnelu. Firma se nyní potýká s dluhem kolem 6,2 miliardy liber (asi 260 miliard Kč), díky plánu se ale zadlužení sníží na 2,84 miliardy GBP. Dohodě ale předcházelo dlouhé období tvrdých vyjednávání, připomíná agentura Reuters.

Nová společnost Groupe Eurotunnel, která v rámci restrukturalizace vznikne, předloží nabídku na výměnu akcií britských a francouzských podniků, které společně tvoří nynější Eurotunnel. Pokud se však má nabídka dočkat naplnění, musí ji přijmout minimálně 60 procent investorů. Celkem jde o téměř 2,55 miliardy akcií.

Ředitel Eurotunnelu Jacques Gounon řekl, že nabídku na výměnu akcií lze čekat do konce února, nejpozději začátkem března.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK