Koruna pokračuje v sestupu, na statistiku příliš nereagovala

15.01.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 15. ledna (ČTK) - Česká měna pokračuje v dalším pomalém ústupu k euru po pátečním oslabení na hranici 27,80 Kč/EUR. Dopoledne se k euru obchodovala za 27,82 Kč/EUR. K dolaru koruna stagnuje na pátečních 21,50 Kč/USD. Vyplývá to z informací serveru Patria Online. Vliv dnešních statistických údajů na korunu je velmi malý, uvedl Tomáš Vlk z Patrie.

"Celkově dnešní data vyznívají kvůli průmyslové výrobě mírně negativně, avšak vliv na korunu je velmi malý," řekl Vlk. Kurz podle něj spíše sleduje region, který se dopoledne celkově vydal směrem dolů.

V úterý bude v ČR zveřejněna platební bilance. "Běžný účet představuje riziko, které může na trhu vyvolávat obavy a odrazovat od nákupů koruny. Proto dnešní vývoj měny očekáváme jako neutrální či mírně negativní," uvedl Vlk.

Dolar podle Vlka neudržel zisky z dobrého výsledku maloobchodních tržeb v USA a slábne k euru na 1,2943 USD/EUR. Na současné hladině by podle něj mohla nastat konsolidace před úterním německým indexem ekonomické nálady ZEW a hlavně středeční sérií makroekonomických dat ze zámoří. Přispěje k tomu podle Vlka také dnešní svátek v USA.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK