Hamé vyhrálo spor o značku Májka na Slovensku

15.01.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Zlín 15. ledna (ČTK) - Potravinářská společnost Hamé z Babic na Uherskohradišťsku vyhrála takřka pět let trvající spor o používání ochranné známky Májka na Slovensku. Podle rozhodnutí soudu v Banské Bystrici nesmí společnost R.S.K. z Rimavské Soboty používat zaměnitelné označení Májka - RISO, informovala ředitelka marketingu Hamé Marcela Mitáčková. Vyjádření soudu a slovenské firmy ČTK zjišťuje.

Podle Hamé soud firmě R.S.K. mimo jiné nařídil otisknout omluvu v celostátním tisku za porušení práv Hamé. Ochranná známka Májka je významnou značkou Hamé. Za posledních pět let firma do mediální podpory investovala přes 125 milionů korun, dalších 60 milionů pak do ostatních aktivit podporujících znalost značky.

Hamé dodává na Český i Slovenský trh paštiku Májka v nejrůznějším balení, prodej činí přes 80 milionů kusů ročně. Hamé vynakládá každý rok zhruba 1,5 milionu korun na svou databázi ochranných známek, kterou nyní tvoří přes 200 ochranných známek pro Českou republiku a Slovensko a na tři desítky mezinárodních ochranných známek.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK