Americké akcie se dopoledne vyvíjely smíšeně

16.01.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 16. ledna (ČTK) - Americké akcie se dnes dopoledne obchodovaly smíšeně. Zisky podpořené důvěrou investorů v další zlepšení hospodaření firem byly smazány ztrátami energetických společností a několika varováními firem, že jejich hospodaření bude horší, než se domnívaly.

V poledne místního času (18:00 SEČ) index Dow Jones vzrostl o 0,8 bodu, tedy 0,01 procenta, na 12.556,88 bodu. Širší index Standard & Poor's 500 posílil o 0,85 bodu, čili 0,06 procenta, na 1431,58 bodu. Index technologického trhu Nasdaq Composite však oslabil o 1,51 bodu, neboli 0,06 procenta, na 2501,31 bodu.

Trh se nyní soustředí na první vlnu zpráv o hospodaření firem. Před otevřením trhu oznámila výsledky banka Wells Fargo & Co a po uzavření trhu se k ní přidá výrobce čipů Intel. Softwarová společnost Symantec a stavební firma Centex však již dnes varovaly, že jejich hospodaření bude slabší.

Pokles cen ropy dnes stáhl dolů ropné společnosti, v čele s Exxon Mobil. Světové ceny ropy klesly pod 52 dolarů za barel. Trh reagoval na vyjádření saúdskoarabského ministra ropného průmyslu, který řekl, že dosavadní omezení těžby kartelu OPEC funguje dobře a není důvod, aby producentské země kvůli poklesu cen propadaly panice, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK