LAKUM-KTL chystá modernizaci výroby, přijme až 120 lidí

17.01.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Frýdlant nad Ostravicí (Frýdecko-Místecko) 17. ledna (ČTK) - Společnost LAKUM-KTL, která dodává zejména kovové produkty pro automobilový průmysl, chce v příštích čtyřech letech postavit ve Frýdlantu nad Ostravicí skladovací a montážní areál se třemi halami a správní budovou. Počet zaměstnanců by se měl po rozšíření produkce zvýšit ze současných 240 na 360 lidí. Vyplývá to ze záměru firmy zveřejněného na internetových stránkách informačního systému EIA.

Představitelé firmy se zatím nechtěli k chystané investici příliš vyjadřovat. "Zatím ještě nemáme všechna potřebná povolení, je to předčasné," řekl ředitel společnosti Pavel Kuchta.

Podle managementu nebude mít rozšíření závodu žádný vliv na životní prostředí. "Půjde v podstatě o skladovací a montážní areál, protože naše současné prostory jsou již velmi staré a nevyhovují požadavkům zahraničních klientů," upřesnil Kuchta.

Podle záměru se budou v nových halách skladovat a montovat výrobky pro automobilový průmysl, zejména ruční brzy, pedálové systémy a autozvedáky, které se budou povrchově upravovat v sousedním areálu investora. Projekt reaguje na rostoucí požadavky na rozvoj automobilového průmyslu na severní Moravě.

Díky zvýšené poptávce automobilek rozšiřují své provozy také další výrobci součástek, například společnosti Brose a Dura Automotive Systems CZ z kopřivnické průmyslové zóny.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK