HN: Kofola získala většinu ve výrobci potravinových doplňků

18.01.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 18. ledna (ČTK) - Přední nápojářská firma Kofola získala 80procentní podíl ve společnosti Green-Swan. Ta je významným producentem léčivých potravinových doplňků, vyrábí například přípravek GS Condro, pomáhající při bolestech kloubů. Ve svém dnešním vydání o tom informují Hospodářské noviny (HN) s tím, že hodnotu transakce firmy nezveřejnily.

"Využijeme spolupráci v marketingu, nákupu, vývoji i výzkumu. Společné projekty se přitom nebudou týkat jen českého trhu," řekl HN šéf Kofoly Jannis Samaras.

Kofola je podle tržeb dvojkou na českém trhu za celosvětovým nápojářským gigantem Coca Cola. V loňském roce dosáhly celkové tržby firmy Kofola rekordních 3,5 miliardy korun. V Česku vzrostl obrat meziročně o více než 12 procent na 2,25 miliardy korun.

"Na Slovensku jsme už jedničkou. Naším cílem v příštích pěti letech je dostat se do první trojky v celém středoevropském regionu - tedy na Slovensku, v Maďarsku a Polsku," prohlásil Samaras.

Green-Swan je dvojkou na trhu s potravinovými doplňky, úspěšnější je v tuzemsku jen firma Walmark. Její tržby dosahují dvou miliard korun ročně, obrat Green-Swanu je zhruba čtvrtinový.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK