HN: Carlsberg bude ve své síti prodávat Budějovický Budvar

18.01.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 18. ledna (ČTK) - Dánský pivovar Carlsberg bude ve své prodejní síti ve Skandinávii a Chorvatsku distribuovat prémiový ležák Budějovického Budvaru. Dohodu o obchodní spolupráci chtějí obě strany oznámit koncem tohoto nebo počátkem příštího týdne, informují dnešní Hospodářské noviny (HN).

Podle informací HN se ležák bude v severských zemích prodávat pod českou značkou Budějovický Budvar, protože známka Budweiser v nich vesměs patří americké firmě Anheuser-Busch.

V krátké době jde o druhou strategickou dohodu Budvaru. Minulý týden oznámil poslední český státní pivovar uzavření podobné obchodní aliance s pivovarem Anheuser-Busch. Ten od 5. ledna distribuuje v USA budvarskou značku Czechvar. Tu Budvar v roce 2000 vytvořil proto, aby se dostal na trh v Severní Americe, kde o značku Budweiser přišel už v roce 1939.

Budvar je třetím největším pivovarem v České republice a patří mezi přední tuzemské exportéry piva. Loni zvýšil vývoz o sedm procent na rekordních 556.000 hektolitrů piva. Výstav pivovaru loni vzrostl o pět procent na 1,151 milionu hektolitrů piva.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK