Budvar uvede letos na trh nové pivo, podrobnosti zatím tají

18.01.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


České Budějovice 18. ledna (ČTK) - Budějovický Budvar uvede letos na trh nový druh piva. Jméno produktu, logo i jeho cenu pivovar zatím tají. Budvar na vývoji pracuje přes rok a půl, loni na podzim jej nechal otestovat stovkám konzumentů. Od zavedení novinky si Budvar slibuje hlavně nárůst prodejů, informoval ČTK mluvčí pivovaru Petr Samec.

"Rozhodli jsme se vstoupit do nového spotřebitelského segmentu, ve kterém jsme dosud neměli žádný produkt. Nyní budeme mít v nabídce prémiovou TOP značku Budweiser Budvar a kvalitní značku středního cenového segmentu," řekl ředitel pivovaru Jiří Boček. Podle manažerky značky Pavlíny Jandová osloví pivo zcela novou skupinu zákazníků. Jak se bude výrobek jmenovat a další podrobnosti Budvar oznámí těsně před jeho uvedením na trh.

Naposledy českobudějovický pivovar rozšířil svou nabídku v roce 2004, kdy začal po téměř padesátileté odmlce vařit tmavý ležák. O rok později jej poprvé vyvezl do zahraničí. Loni se výstav tmavého ležáku přiblížil hranici 20.000 hektolitrů, což bylo meziročně o téměř 40 procent více.

Budvar je třetím největším pivovarem v České republice a patří mezi přední tuzemské exportéry piva. Loni zvýšil vývoz o sedm procent na rekordních 556.000 hektolitrů piva. Výstav pivovaru loni vzrostl o pět procent na 1,151 milionu hektolitrů piva.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK