Nájemce baru chystá první žalobu na ruzyňské letiště

19.01.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 19. ledna (ČTK) - První nájemce obchodních prostor na ruzyňském letišti požaduje od vedení Letiště Praha náhradu za ušlé tržby způsobené otevřením nového terminálu. Společnost Mik Gastro, která na letišti provozuje suši bar, tvrdí, že po zprovoznění druhého terminálu klesl počet cestujících, kteří okolo její provozovny procházejí. To se prý projevuje i na tržbách. Nájem však platí stále stejný. Ve svém pátečním vydání to napsala Mladá fronta Dnes (MfD).

"Cestujících, kteří okolo obchodu procházejí, je tak o čtyřicet procent méně," odhadl jednatel Mik Gastro Karel Mikeš. Cukrárnu, kterou také na letišti měla, již společnost zavřela. Od letiště žádá úhradu ztráty 1,5 milionu korun ročně. Pokud letiště nezaplatí, chce se obrátit na soud.

Vedení letiště nechce žádost nájemce komentovat. "Je to obchodní jednání," uvedla mluvčí Letiště Praha Eva Krejčí.

Na přelomu loňského a předloňského roku byl na letišti otevřen nový terminál, který slouží pro lety do zemí schengenského prostoru. I když počet cestujících na letišti narůstá, značná část pasažérů původním terminálem vůbec neprojde.

Mluvčí nesouhlasí s tím, že by prostory v terminálu byly bez dostatku cestujících. Podle ní prochází původním terminálem 55 procent cestujících, za loňský rok jich tedy bylo téměř 6,5 milionu.

Za pronájem a další obchodní činnosti utržilo Letiště Praha za rok 2005 celkem 1,4 miliardy korun. Výsledky za loňský rok ještě nejsou k dispozici.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK