Gufex bude dodávat puky na světové šampionáty až do roku 2010

22.01.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Zlín 22. ledna (ČTK) - Puky z Valašska se objeví na dalších minimálně čtyřech světových šampionátech. Mezinárodní hokejová federace a společnost Gufex z Kateřinic na Vsetínsku uzavřely smlouvu až do roku 2010. Předcházející vypršela vloni, řekla spolumajitelka firmy Gufex Lenka Mráčková.

Na letošní mistrovství světa, které se uskuteční v Moskvě, dodá Gufex asi 5000 puků. "Dodávky pro mezinárodní hokejovou federací nejsou sice významné svým objemem, jde ale o dobrou referenční zakázku," poznamenala Mráčková.

Gufex ročně vyrobí stovky tisíc puků. V posledních letech roste firmě konkurence, jde například o výrobce ze Slovenska, Kanady či Číny.

Gufex bude usilovat i o dodávky na zimní olympiádu v roce 2010 v kanadském Vancouveru. Pokud se jí to podaří, šlo by již o čtvrtý olympijský hokejový turnaj odehraný s valašskými puky. Kotouče z Gufexu již firma dodala do Nagana, Salt Lake City i Turína.

Výrobě puků se valašská společnost věnuje od roku 1993. Zpočátku její produkty testovali hokejisté Vsetína, postupně se kotouče z Kateřinic dostaly na mezinárodní soutěže i do NHL. Složení směsi katařinických puků proto zná jen velmi omezený okruh lidí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK