Koruna nadále proti euru oslabuje, vůči dolaru pozice drží

23.01.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 23. ledna (ČTK) - Česká měna dnes dopoledne pokračuje v oslabování vůči euru a obchoduje se za 27,93 Kč/EUR. Proti dolaru se koruna drží kolem pondělních závěrečných hodnot na 21,53 Kč/USD. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

"Zdá se, že mezi investory převládá prodejní nálada na rizikovější aktiva, což vidíme nejen na poklesu středoevropských měn, ale také také na zdejších akciových trzích," uvedl Tomáš Vlk z Patria Online, s tím, že na trhu přitom nejsou žádné podstatné zprávy.

Podle analytika Next Finance Vladimíra Pikory se ukazuje, že korunu jako magnet přitahuje hladina 27,90 Kč/EUR. "Pochybuji však, že by hranici výrazněji překonala, protože to by vyvolalo vlnu zajišťovacích operací," dodal. Po překonání hladiny 27,90 Kč/EUR již totiž nebude mít koruna příliš prostoru k oslabení.

Dolar by mohl podle Pikory posílit, protože trh očekává dobré zprávy z americké ekonomiky. Proti výraznějšímu posílení ovšem budou působit technické faktory. Dolar nadále pokračuje bez jasného směru, kurz se drží mezi 1,29-1,30 USD/EUR.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK