Tipsport loni zvýšil tržby ze sázek na rekordních 5,95 mld. Kč

23.01.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 23. ledna (ČTK) - Provozovatel kurzových sázek Tipsport měl loni rekordní tržby a upevnil si první místo na trhu. Přijal sázky za 5,95 miliardy korun po předloňské hodnotě 5,75 miliardy korun. Dcera Tipsportu pro výherní automaty a rulety Tipgames utržila zhruba 2,3 miliardy korun. Na dnešní tiskové konferenci to uvedl ředitel Tipsportu Petr Knybel.

Loňský rok byl bohatý na atraktivní sportovní události. Hitem bylo především mistrovství světa ve fotbale za účasti českého týmu, které se navíc konalo v sousedním Německu. Při této akci Češi vložili do sázek přes miliardu korun. Byli také ale velmi úspěšní a jen Tipsport vyplatil při fotbalovém MS na výhrách 97 procent z vkladů.

Objem vsazených peněz u všech domácích provozovatelů by měl loni poprvé podle Knybela překonat 12 miliard korun. Podle odhadu z prosince by například společnost Fortuna měla mít objem sázek 3,4 miliardy korun, společnost Chance dvoumiliardový objem a Synot Tip přibližně 550 milionů korun přijatých vkladů na sázky.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK