Americké akcie dopoledne rostly

23.01.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 23. ledna (ČTK) - Americké akcie dopoledne rostly. Investoři nedali příliš velkou váhu varování společnosti Alcatel-Lucent o zisku a soustředili se spíše na pozitivnější výsledky hospodaření jiných podniků. Index Dow Jones v poledne newyorského času stoupl o třetinu procenta na 12.519,7 bodu a index technologického trhu Nasdaq se v 18 hodin SEČ zvýšil o půl procenta na 2442,6 bodu.

Největší světový výrobce telekomunikačních zařízení oznámil, že se mu v posledním čtvrtletí minulého roku nepodařilo vytvořit zisk. Jde o první čtvrtletí sloučené společnosti, která vznikla loni na podzim převzetím amerického Lucentu francouzským Alcatelem.

Investoři zůstávají optimisty, protože solidní výsledky za čtvrté čtvrtletí přinesla řada velkých firem. Byly mezi nimi například banka Bank of America, farmaceutický Johnson & Johnson či chemický koncern DuPont.

Akciový trh povzbuzuje také možnost, že by úrokové sazby ve Spojených státech mohly jít dolů. Naznačila to regionální zpráva americké centrální banky o situaci ve zpracovatelském průmyslu. Agentura Conference Board ale proti tomu nastínila, že by se růst ekonomické aktivity ve Spojených státech mohl v následujících měsících zrychlit, napsala agentura AP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK