Telefónica O2 na Slovensku zahájí činnost 2. února

24.01.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Bratislava 24. ledna (ČTK) - Mobilní operátor Telefónica O2 Slovakia už má zaevidováno přes 400.000 zájemců o své služby a se zahájením komerční činnosti počítá 2. února. Třetí mobilní operátor na Slovensku nejprve nabídne služby zákazníkům, kteří se zaregistrují do konce ledna a budou využívat předplacených karet, řekl dnes generální ředitel společnosti Juraj Šedivý.

Telefónica má vybudovanou hlavní část mobilní sítě, kterou nyní testuje, řekl Šedivý. Spolupracuje při tom s konkurenčním operátorem T-Mobile Slovensko.

Další nabídku předplacených služeb Telefónica představí na konci února. S fakturovanými službami zákazníci mohou počítat ve druhém čtvrtletí.

Telefónica bude konkurovat operátorům T-Mobile a Orange, respektive jejich slovenským součástem. Licenci získala od telekomunikačního úřadu koncem loňského srpna, i když ze tří uchazečů nabídla za frekvence nejnižší částku, a to 150 milionů slovenských korun (asi 120 milionů Kč).

Tendr na třetího mobilního operátora na Slovensku před časem napadla prokuratura. Ta zpochybnila například váhu jednotlivých hodnotících kritérií.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK