Americké akcie dopoledne rostly díky technologickým firmám

24.01.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 24. ledna (ČTK) - Americké akcie dopoledne na Wall Street rostly díky zájmu investorů o technologické firmy v čele s Yahoo. Internetová společnost oznámila, že zavede nový systém reklamy proti plánu dříve. Emise počítačového výrobce Sun Microsystems pak rostla díky překvapivému zisku, kterému předcházelo pět ztrátových čtvrtletí.

Index Dow Jones v poledne newyorského času vzrostl o třetinu procenta na 12.578 bodů. Index technologického trhu Nasdaq se zvýšil o 1,1 procenta na 2458,4 bodu.

Mezi výsledkovými zprávami za poslední čtvrtletí minulého roku vynikl také mobilní operátor Cingular Wireless ze skupiny AT&T. Operátor s nejvyšším počtem zákazníků v USA oznámil, že zvýšil čtvrtletní zisk téměř čtyřikrát. Emise AT&T si díky tomu připsala přes tři procenta, nejvyšší zisk v Dow Jonesově indexu.

"Trh se řídí výsledky," uvedl jeden z manažerů investičních společností. Připomněl, že jsou stále aktuální faktory, které táhly trh nahoru loni v posledním čtvrtletí, tedy vysoká likvidita v korporátním sektoru i mezi soukromými investory.

Příznivé zprávy od Yahoo a Sun Microsystems přebily předchozí znepokojivé výhledy a výsledky jiných technologických firem. Akcie obou společností dopoledne vzrostly o více než šest procent, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK