Počet návštěvníků českého internetu loni stoupl o milion

25.01.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 25. ledna (ČTK) - Počet návštěvníků českých internetových serverů se v loňském roce zvýšil o milion na 5,19 milionu uživatelů měsíčně. Počet českých uživatelů stoupl o více než půl milionu na čtyři miliony unikátních návštěvníků. Vyplývá to z prosincových údajů návštěvnosti, které vydal server netMonitor.cz.

Nejnavštěvovanějším serverem zůstal portál Seznam.cz, kterému během roku stoupl počet návštěvníků zhruba o půl milionu na 4,03 milionu lidí. Druhý skončil zpravodajský server Seznamu a deníku Právo Novinky.cz s měsíční návštěvou 2,4 milionu uživatelů, což je přibližně o 600.000 uživatelů více než na začátku roku. Třetí příčku obsadil další portál Centrum.cz, který během loňského roku zvýšil počet návštěvníků zhruba o 13 procent na 2,28 milionu.

Až na šestou pozici celkově a třetí místo mezi portály se propadl Atlas.cz, který v prosinci po změně metodiky nemohl oproti předchozím měsícům započítat návštěvnost svých stránek s jízdními řády IDOS, které marketingově zastupuje. Atlas si i bez jízdních řádů meziročně polepšil o 430.000 uživatelů na prosincových 1,81 milionu návštěvníků. Jizdnirady.Atlas měly v prosinci návštěvnost 1,25 milionu lidí.

Počet lidí, kteří mají v tuzemsku přístup na internet, se loni zvýšil o půl milionu na 4,1 milionu uživatelů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK