Šéf Mittal Steel Ostrava bude řídit i polské hutě

29.01.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Ostrava 29. ledna (ČTK) - Generální ředitel a předseda představenstva společnosti Mittal Steel Ostrava (bývalá Nová huť) Gregor Münstermann (47) se stal generálním ředitelem a předsedou představenstva společnosti Mittal Steel Poland. Bude řídit obě hutní společnosti. Zároveň člen představenstva Mittal Steel Ostrava Augustine Kochuparampil přebírá řízení rumunské společnosti Mittal Steel Galati. Řekla to mluvčí Mittal Steel Ostrava Jana Dronská.

Dosavadní generální ředitel Mittal Steel Poland Vijay Kumar Bhanagar podle Dronské zůstává členem představenstva Mittal Steel Poland a bude generálním ředitelem pro východní Evropu ve skupině Arcelor Mittal.

Personální změny podle Dronské souvisejí s novou organizační strukturou, která vzniká po loňském spojení dvou světových ocelářských gigantů Arcelor a Mittal. Jejich cílem je zefektivnění řízení a spolupráce středoevropské a východoevropské části skupiny Arcelor Mittal vyrábějící dlouhé a ploché výrobky, dodala mluvčí.

Münstermann se narodil v Německu, vystudoval metalurgii a materiály na Technické univerzitě Claushal-Zellerfeld. V roce 2001 se stal ředitelem společnosti Mittal Steel Hamburg. Od května 2005 vede společnost Mittal Steel Ostrava, kde vystřídal o 12 let staršího Františka Chowaniece. Münstermannův předchůdce převzal řízení tehdy ještě státní Nové huti v roce 2001 a od dubna 2004 zároveň vedl i sesterskou společnost Mittal Steel Poland. Polským hutím šéfoval Chowaniec celkem zhruba dva roky.

Vedení společnosti Mittal Steel Ostrava nyní tvoří generální ředitel Gregor Münstermann, ředitel pro výrobu a techniku Josef Buryan, ředitel pro personalistiku Jiří Gwozdz, ředitel pro prodej a marketing Amit Sengupta, ředitel pro investice Ivo Chmelík a finanční ředitel Arun Annachhatre. Ředitel pro nákup Bachan Naresh odchází do jiné funkce v rámci skupiny Arcelor Mittal.

Největší hutní firma v Česku Mittal Steel Ostrava a největší hutní firma v Polsku Mittal Steel Poland jsou součástí skupiny Mittal Steel, kterou ovládá indický ocelářský magnát Lakshmi Mittal.

Mittal Steel Ostrava produkuje tři miliony tun oceli a nyní má 8600 zaměstnanců. Mittal Steel Poland zaměstnává 13.000 lidí, loni vyrobila kolem pěti milionů tun oceli.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK