Vodafone nabídl bezplatné volání na čtyři čísla ve své síti

30.01.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 30. ledna (ČTK) - Mobilní operátor Vodafone začal nabízet bezplatné volání až na čtyři telefonní čísla ve své síti. Měsíční paušál za službu pod názvem Kamarádi se pohybuje od 178,5 Kč do 285,6 Kč podle počtu aktivovaných čísel, uvedl na setkání s novináři marketingový manažer Lukáš Kružberský.

Konkurenční Telefónica O2 nabízí do konce února v rámci služby Nejbližší neomezené volání na čtyři mobilní čísla a jednu pevnou linku za 595 korun měsíčně. T-Mobile nabízí zvýhodněné volání Moji blízcí pro až pět lidí za 2,26 Kč za minutu.

"Podle našich statistik směřuje 88 procent všech hovorů průměrného zákazníka na čtyři nejčastější čísla," vysvětlil Kružberský. Většina čísel přitom patří kamarádům nebo rodinným příslušníkům.

Nabídka je určena pro nefiremní tarifní zákazníky. Uživatelé si mohou aktivovat jedno až čtyři čísla a jednou za měsíc mohou čísla změnit. Firma zároveň přestane nabízet služby pro zvýhodněné volání Jednička a Nej. Naopak zachová tarif Rodina pro možnost volání rodinných příslušníků v rámci jednoho účtu.

Vodafone je nejmenší tuzemský mobilní operátor se zhruba 2,5 milionu zákazníků. Celkově je na trhu kolem 12 milionů aktivních SIM karet.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK