Koruna bez velkého pohybu vyčkává na odpolední statistiky z USA

31.01.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 31. ledna (ČTK) - Česká měna vstoupila do nového dne bez zásadních pohybů kurzu. Vůči euru koruna setrvává na úterních hodnotách kolem 28,29 Kč/EUR. Proti dolaru lehce oslabila na 21,87 Kč/USD. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

"Středeční dopoledne vypadá na koruně velice staticky. Kurz se prakticky nehýbe ze včerejších 28,28 Kč/EUR. Podobně jsou na tom také ostatní středoevropské měny. Důvodem je napětí před odpolednem, kdy přijdou klíčové informace z americké ekonomiky," uvedl Tomáš Vlk z Patria Online.

Podle něj jsou již měny ve střední Evropě na úrovních, které lákají k nákupům. Pokud ovšem data o HDP v USA potvrdí dobrou kondici zámořské ekonomiky, vyvolá to zřejmě další oslabení regionálních měn.

Rizikem pro korunu je rovněž nastavení amerických úrokových sazeb dnes odpoledne. "Změna se nečeká, avšak jako obvykle se budou hledat v následném komentáři indicie pro budoucí měnově politické kroky. Rovněž tento komentář představuje významné riziko pro střední Evropu, jeho dopad se však projeví až zítra," dodal Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK