Splatit hypotéku v sedmdesáti? Proč ne, HVB Bank Vám to umožní.

08.02.2007 | , HVB Bank
Tiskové zprávy


HVB Bank od 1. února 2007 změnila metodiku pro standardní hypoteční úvěry. Mezi největšími změnami je prodloužení doby splatnosti úvěru až do 70 let věku klienta a proplácení zálohových faktur.

HVB Bank se rozhodla vyjít vstříc klientům a v souvislosti s tím, jak roste věk žadatelů  o hypotéku, prodloužila splatnost hypotečních úvěrů až do 70 let věku klienta. „Pokud je při podání žádosti o úvěr zřejmé, že splatnost úvěru přesáhne 65 let věku klienta, je pouze nutné životní rizikové pojištění nebo pojištění úvěru na 100 % požadované částky úvěru,“ upřesňuje Petra Kopecká, tisková mluvčí HVB Bank.

Při financování výstavby nebo rekonstrukce nemovitosti banka vychází vstříc zájmu klientů  a nově umožňuje proplácení zálohových faktur. Tuto možnost klienti ocení zejména v případech potřeby úhrady výroby oken, dveří, vestavěných skříní nebo  i kuchyňských linek, kdy dodavatelé těchto výrobků požadují úhradu zálohy předem.
Zároveň může klient nadále při výstavbě nebo rekonstrukci nemovitosti využít možnost čerpat až 10 % z výše poskytnutého úvěru zcela neúčelově, tj. bez následného doložení způsobu použití těchto finančních prostředků.

HVB Bank také prodlužuje akci na podporu prodeje hypotečních úvěrů, a to formou výhodnějších úrokových sazeb pro úvěry poskytované na financování bydlení. U nejčastěji používaných fixací úrokových sazeb 1, 3 a 5 let začínají úrokové sazby od 3,49 % p.a., 4,13 % p.a. , resp. 4,30 % p.a. 

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy