Dvouletá garantovaná investice od Volksbank CZ

08.02.2007 | , Sberbank CZ
Tiskové zprávy


CZ nabízí nový garantovaný strukturovaný produkt Up & Down World Garant.

Hlavní výhodou této investice je kromě krátkého investičního horizontu (pouze 2 roky) a minimální investice již od 30 tisíc korun především stoprocentní garance nominální hodnoty k datu splatnosti a minimálního výnosu 1,0 – 1,5 % p. a. při rostoucím i klesajícím vývoji trhu.

„Up & Down World Garant je určen zejména drobným investorům, kteří chtějí využít potenciálu kapitálových trhů a současně chtějí mít stoprocentní jistotu, že o své peníze nepřijdou, ať už bude vývoj trhu jakýkoliv,“ říká Ing. Karel Petr, vedoucí Treasury Volksbank CZ, a.s.

Upisovací období emise je od 22. ledna do 8. března 2007. Minimální investice činí 30 000 Kč a dále celé násobky této částky. Emitent (Österreichische Volksbanken AG dále ÖVAG) garantuje, že k datu splatnosti (12. března 2009) vyplatí investorům nejméně 100 % emisní ceny. Zároveň investor získá ročně k datu výplaty kupónu výnos, který bude určen jako absolutní hodnota minimální roční změny kurzu jedné z podkladových akcií, minimálně však 1,0 – 1,5 %. Šance získat vyšší výnos je závislá na tržním vývoji kurzů podkladových akcií, a to jak při rostoucí, tak i při klesající tendenci. Emise bude přijata k obchodování na vídeňské burze.

Charakteristika produktu:

  •  Stoprocentní garance nominální hodnoty k datu splatnosti emise spolu s garancí minimálního výnosu 1,0 – 1,5 % p. a.
  •  Transparentní podkladové aktivum tvořené košem 25 akcií mezinárodních firem (např. ČEZ, Nike, Volvo a další)
  •  Denní obchodovatelnost – možnost kdykoliv odprodat část nebo všechny cenné papíry za aktuální kurz
  •  Šance získat vyšší výnos v závislosti na tržním vývoji – rostoucím i klesajícím – kurzů jednotlivých podkladových akcií
  •  Investice pouze na 2 roky

 

V případě prodeje před splatností se prodej uskuteční za aktuální kurz, který může být nižší než garantovaný kurz k datu splatnosti.

Emitent (ÖVAG) drží v posledních letech s podílem 25 % vedoucí postavení na rakouském trhu v oblasti investičních certifikátů. ÖVAG jako jedna z prvních bankovních skupin v Evropě získala povolení České národní banky k veřejné nabídce široké skupiny investičních certifikátů.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy