AXA získala povolení k vytvoření pěti nových podílových fondů

22.02.2007 | , Winterthur
Tiskové zprávy


Česká národní banka udělila AXA investiční společnosti povolení k vytvoření pěti standardních podílových fondů. Čtyři z nich jsou určeny retailovým klientům, jeden je pro korporátní zákazníky.

Fondy budou v České republice nabízeny od 15. března, na Slovensku pak v květnu.

AXA, jedna z největších světových pojišťovacích skupin, převzala na konci minulého roku Winterthur Group a stala se tak novým majitelem společnosti Winterthur v České republice.


Podílové fondy určené retailovým klientům:

AXA CZK Konto (denominován v CZK) i AXA SKK Konto (denominován v SKK) umožní podílníkům investovat do široce diverzifikovaného portfolia cenných papírů s fixním nebo variabilním úrokovým výnosem a aktivním řízením úrokového rizika. Regionální a sektorová alokace a výběr jednotlivých dluhopisových titulů jsou řízeny s cílem překonat výnos indexových investic.


AXA CEE Dluhopisový fond (denominován v CZK) stejně jako AXA CEE Akciový fond (denominován v CZK) nabízejí možnost investice do cenných papírů v zemích střední a východní Evropy, zejména do dluhopisů a akcií emitovaných nebo obchodovaných na českém, slovenském, polském a maďarském kapitálovém trhu.

Podílový fond určený korporátním klientům:

AXA Corporate Fund (denominován v CZK)
Cílem Fondu je dosahování co nejvyššího dlouhodobého absolutního zhodnocení svěřených prostředků investováním zejména do akcií, dluhopisů, nástrojů peněžního trhu a fondů kolektivního investování při dosažení lepší likvidity, nižšího rizika a vyšší diverzifikace než při individuálních investicích.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy