Na trhu je nový strukturovaný dluhopis EAST REALIT 2012 od HVB Bank

01.03.2007 | , HVB Bank
Tiskové zprávy


Od 26. února 2007 mohou klienti HVB Bank investovat do oblasti nemovitostí prostřednictvím HVB Strukturovaného dluhopisu EAST REALIT 2012

Vysoká dynamika růstu ekonomik a příliv zahraničních investic do regionu střední a východní Evropy se odráží i ve zvýšené poptávce po kancelářských prostorách a dalších nemovitostech. Tato situace se přirozeně odráží i v rostoucím zájmu o možnosti investování v oblasti realit. HVB Bank proto přichází s rozšířením nabídky strukturovaných dluhopisů vázaných na vývoj akcií společností působících v oblasti realit o nový produkt zaměřený právě na region střední a východní Evropy. Vedle velice úspěšných emisí strukturovaných dluhopisů REALIT 2008 a REALIT 2010, které banka uvedla na trh v roce 2005, nabízí od 26. února 2007 svým klientům nový strukturovaný dluhopis EAST REALIT 2012. Celkově se jedná již o 18. emisi strukturovaných dluhopisů vydávaných bankou od roku 2003.

„Vývoj cen na trhu realit ukazuje, že investice do nemovitostí zůstává jednou z nejlukrativnějších cest zhodnocení volných peněžních prostředků. Proto rozšiřujeme nabídku dluhopisů o další produkt, EAST REALIT 2012, který našim klientům umožní profitovat z výsledků investičních a developerských projektů firem působících v oblasti realit v regionu střední a východní Evropy,“ uvedl Jan Troníček, ředitel divize Private Banking HVB Bank Czech Republic. „Atraktivita strukturovaného dluhopisu EAST REALIT 2012 spočívá v jedinečné kombinací investice do realitního trhu a zároveň do regionu střední a východní Evropy,“ dodal Jan Troníček.

Dluhopis je určen zejména investorům, kteří uvažují o jednorázové investici do širokého spektra nemovitostí. Zároveň ho lze doporučit všem, kdo považují investici do realitního trhu za přirozené doplnění svého portfolia. Výkonnost strukturovaného dluhopisu EAST REALIT 2012 je odvozena od indexu UniCredit REX 25, indexu 25 společností z České republiky, Estonska, Litvy, Lotyšska, Maďarska, Polska, Slovenska, Slovinska, Bulharska, Rumunska, Chorvatska, Turecka a Ruska. Konstrukce dluhopisu zajišťuje návratnost minimálně 90 % investované částky k datu jeho splatnosti.

Minimální výše investice do strukturovaného dluhopisu EAST REALIT 2012 je 10 000 Kč, minimální garantovaná návratnost je 90 % z investované částky k datu splatnosti dluhopisu. Upisovací období začíná 26. února 2007 a končí 5. dubna 2007. Den splatnosti je stanoven na 10. dubna 2012.

HVB Strukturované dluhopisy jsou vydávány v rámci dluhopisového programu HVB Bank. Základní prospekt dluhopisového programu, obsahující společné emisní podmínky dluhopisů, a doplněk dluhopisového programu, byl schválen Českou národní bankou a uveřejněn v souladu se zákonem o podnikání na kapitálovém trhu. Oba dokumenty jsou, včetně konečných podmínek emise, ve formě brožur bezplatně k dispozici všem zájemcům o strukturované dluhopisy HVB Bank Czech Republic a.s. na všech pobočkách banky a také na internetových stránkách www.hvb.cz. Potenciálním investorům doporučujeme dokumenty důkladně prostudovat.

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy