Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Zákony

Nabízíme vám aktuální znění zákonů ze světa obchodu a financí. Občanský soudní řád, Občanský zákoník, Ústava České republiky, Listina základních prav a svobod na portále www.finance.cz k volnému stažení. Po kliknutí na konkrétní zákon v souvisejících odkazech dostanete jeho plné znění.

Zákon o ochraně osobních údajů

Zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů

  Obsah  
  Úvod § 1 Hlavička zákona  
  Část I.   Ochrana osobních údajů  
  Hlava I. § 1 - § 4 Úvodní ustanovení  
  Hlava II. § 5 - § 26 Práva a povinnosti při zpracování osobních údajů  
  Hlava III. § 27 Předávání osobních údajů do jiných států  
  Hlava IV. § 28 - § 29a Postavení a působnost úřadu  
  Hlava V. § 30 - § 34 Organizace úřadu  
  Hlava VI. § 35 - § 43 Činnost úřadu  
  Hlava VII. § 44 - § 46 Správní delikty  
  Hlava VIII. § 47 - § 48 Ustanovení společná, přechodná a závěrečná  
  Část II. § 49 Zrušena  
  Část III. § 50 Novela zákona o svobodném přístupu k informacím  
  Část IV. § 51 Účinnost  
  Poznámky   Poznámky pod čarou  

Zprávy a aktuality

8 mýtů, které si možná myslíte o startupech

22.02.  |  Hana Bartušková

V dnešní době se startup spojuje většinou s podnikáním v technologicky náročném odvětví, jako je například IT. Ze své podstaty je startup označení pro jakékoli začínající podnikání, které má výrazný potenciál růstu. A startup je hlavně in. Co všechno si o startupech myslíme a co nám na to říkají statistiky?

Kde je ekonomická svoboda nejvyšší?

21.02.  |  Petr Gola

Svoboda podnikání je důležitým faktorem růstu životní úrovně občanů. Dle studie pro rok 2017 patří Česko mezi třicítku zemí s nejvyšším indexem ekonomické svobody. Horší hodnocení než Česko má např. Rakousko, Japonsko, Belgie nebo Španělsko.

Mzdy šoférů autobusů se liší, více pobírají řidiči MHD

20.02.  |  ČTK

Ve mzdách šoférů autobusů v tuzemsku existují velké rozdíly. Vyšší platy než šoféři linkových autobusů, kteří jsou se svým finančním ohodnocením nespokojeni a připravují protesty, mají řidiči městské hromadné dopravy i řidiči autobusů na komerčních linkách. Velké rozdíly jsou ale také v jednotlivých krajích. Vyplývá to ze zjištění ČTK.
Zobrazit další zprávy a aktuality

Aktuální komentáře

Znalost produktů a pojmů v pojišťovnictví v ČR je stále na…

10.07.  |  Lucie Urválková

KOMENTÁŘ | V lednu letošního roku vstoupil v účinnost nový občanský zákoník, který s sebou nese řadu změn…

Ekonomická krize byla důsledkem mravní bídy, tvrdí odborník

07.07.  |  Martin Holoubek

KOMENTÁŘ | Pojem finanční krize a následná hospodářská recese je nedílnou součástí obchodního i…
Zobrazit další komentáře

Právě začíná Letní Live Trading se specialisty XTB

Zajímáte se o krátkodobé investice? Chcete se naučit obchodovat, ale zdá se vám to příliš náročné? Už jste začal, ale nešlo to a nevíte, kde jste udělal chybu?

Autopojištění Allianz Direct

Získejte autopojištění od Allianz na celý rok, zaplaťte jen 10 měsíců.

Články Firemnífinance.cz

Zobrazit další články