Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Zákony

Nabízíme vám aktuální znění zákonů ze světa obchodu a financí. Občanský soudní řád, Občanský zákoník, Ústava České republiky, Listina základních prav a svobod na portále www.finance.cz k volnému stažení. Po kliknutí na konkrétní zákon v souvisejících odkazech dostanete jeho plné znění.

Zákon o ochraně osobních údajů

Zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů

  Obsah  
  Úvod § 1 Hlavička zákona  
  Část I.   Ochrana osobních údajů  
  Hlava I. § 1 - § 4 Úvodní ustanovení  
  Hlava II. § 5 - § 26 Práva a povinnosti při zpracování osobních údajů  
  Hlava III. § 27 Předávání osobních údajů do jiných států  
  Hlava IV. § 28 - § 29a Postavení a působnost úřadu  
  Hlava V. § 30 - § 34 Organizace úřadu  
  Hlava VI. § 35 - § 43 Činnost úřadu  
  Hlava VII. § 44 - § 46 Správní delikty  
  Hlava VIII. § 47 - § 48 Ustanovení společná, přechodná a závěrečná  
  Část II. § 49 Zrušena  
  Část III. § 50 Novela zákona o svobodném přístupu k informacím  
  Část IV. § 51 Účinnost  
  Poznámky   Poznámky pod čarou  

Zprávy a aktuality

Velký dovolenkový přehled: jaké doklady budete potřebovat

25.04.  |  Hana Bartušková

Díky Evropské unii a Schengenskému prostoru je cestování po Evropě mnohem jednodušší. A cestovní pas už není nezbytností, do okolních zemí cestujeme většinou jen na občanský průkaz. Do některých oblíbených dovolenkových destinací ovšem budete potřebovat nejen cestovní pas, ale často i vízum. Jinde vás zase můžou překvapit hraniční kontroly. Víte, s jakými doklady pojedete letos na dovolenou?

Minimální mzda ve světe je 200 i 300 Kč na hodinu. V Česku jen 66

25.04.  |  Petr Gola

Institut minimální mzdy není záležitostí pouze evropské legislativy. Minimální mzda je stanovena i v USA, v Kanadě, v Japonsku nebo v Austrálii. Jak vysoká je minimální hodinová mzda v těchto zemích? Jak se minimální mzda liší v amerických státech nebo v kanadských provinciích?

Loňský přebytek státního rozpočtu má jít na investice a umořit část dluhu

24.04.  |  ČTK

Vláda schválila zprávu o hospodaření státu v loňském roce. Přebytek 62 miliard korun půjde podle ministryně školství Kateřiny Valachové (ČSSD) hlavně na umoření státního dluhu, rozhodnutí ale také umožní letos financovat některé projety, zřejmě do výše deseti miliard korun. V koaliční diskusi tak nebyl přijat návrh prosazovaný ČSSD, aby se přebytek stal rezervou pro budoucí valorizace penzí.
Zobrazit další zprávy a aktuality

Aktuální komentáře

Znalost produktů a pojmů v pojišťovnictví v ČR je stále na…

10.07.  |  Lucie Urválková

KOMENTÁŘ | V lednu letošního roku vstoupil v účinnost nový občanský zákoník, který s sebou nese řadu změn…

Ekonomická krize byla důsledkem mravní bídy, tvrdí odborník

07.07.  |  Martin Holoubek

KOMENTÁŘ | Pojem finanční krize a následná hospodářská recese je nedílnou součástí obchodního i…
Zobrazit další komentáře

Právě začíná Letní Live Trading se specialisty XTB

Zajímáte se o krátkodobé investice? Chcete se naučit obchodovat, ale zdá se vám to příliš náročné? Už jste začal, ale nešlo to a nevíte, kde jste udělal chybu?

Autopojištění Allianz Direct

Získejte autopojištění od Allianz na celý rok, zaplaťte jen 10 měsíců.

Register - osoby

    Register.finance.sk
    Register - subjekty

      Register.finance.sk
      Register - adresy

        Register.finance.sk