Co týden dal? Počet dolarových milionářů v ČR roste

17.10.2014 | , Finance.cz
MAKRODATA A EU


V Česku loni vzrostl počet dolarových milionářů o téměř osm procent na rekordních 19.400 lidí. Celosvětový růst byl téměř o 15 procent na 13,7 milionu. Více v pravidelném přehledu událostí.

Posledních 7 dní ve světě

Americká ekonomika v posledním měsíci a půl pokračovala v mírném růstu a její expanze byla patrná ve většině regionů Spojených států. V pravidelné situační zprávě o vývoji ekonomiky zvané Béžová kniha to uvedla americká centrální banka (Fed).
Více informací

Počet nových žadatelů o podporu v nezaměstnanosti ve Spojených státech klesl minulý týden na nejnižší úroveň za 14 let. Údaje ministerstva práce USA jsou tak dalším potvrzením příznivého vývoje amerického pracovního trhu.
Více informací

Meziroční míra inflace v eurozóně v září klesla na 0,3 procenta, zatímco v srpnu činila 0,4 procenta. Dostala se tak na nejnižší úroveň od října 2009. Oznámil to statistický úřad Eurostat, který tak potvrdil svůj rychlý odhad z konce září.
Více informací

Irská vláda představila první rozpočet od roku 2007, který neobsahuje zvyšování daní a snižování výdajů. Irsko tak končí šestiletou éru drastických úspor, k nimž zemi přiměla hluboká finanční krize. Ukončení úspor Dublinu umožnil nečekaně silný růst ekonomiky, jejíž výkon letos podle vlády vzroste o 4,7 procenta a příští rok o 3,9 procenta.
Více informací

Německá vláda výrazně snížila odhad růstu německé ekonomiky na letošní a příští rok. V tomto roce má hrubý domácí produkt podle nové prognózy stoupnout o 1,2 procenta namísto původně očekávaných 1,8 procenta. Pro příští rok Berlín počítá s mírným zrychlením na 1,3 procenta namísto růstu o 2,0 procenta, který předvídala původní dubnová prognóza. Oznámilo to spolkové ministerstvo hospodářství. Za horším odhadem podle něj stojí krize v zahraničí a nevýrazný růst světové ekonomiky.
Více informací

Průmyslová výroba v eurozóně i celé Evropské unii se v srpnu vrátila k poklesu. Statistický úřad Eurostat oznámil, že v eurozóně se produkce meziměsíčně snížila o 1,8 procenta po červencovém nárůstu o 0,9 procenta. Analytici přitom podle agentury Reuters srpnový pokles odhadovali na 1,6 procenta.
Více informací

Současný úvěrový program v objemu 17 miliard dolarů (369,2 miliardy Kč) od Mezinárodního měnového fondu (MMF) pro Ukrajinu by měl být postačující, pokud nedojde k významnému zhoršení konfliktu s proruskými separatisty. Novinářům to řekl ukrajinský ministr financí Oleksandr Šlapak. Současně rezolutně vyloučil restrukturalizaci dluhu, kterou podle některých analytiků země potřebuje, aby se vyhnula bankrotu.
Více informací

...více informací naleznete v sekci Aktuality.


Posledních 7 dní doma

Detektivové největších domácích pojišťoven odhalili za tři čtvrtletí podvody za více než tři čtvrtě miliardy korun, což je meziročně o desítky milionů více. Vyplývá to z ankety ČTK mezi pojišťovnami. Stále převládají podvody v pojištění aut, roste ale podíl podvodů v úrazovém a životním pojištění. Nejvíce případů je tradičně v Praze.
Více informací

Ministerstvo financí pokračuje v boji proti herním automatům a zintenzivní kontroly restaurací a barů, zda neumožňují hrát mladistvým. ČTK to sdělil mluvčí resortu Radek Ležatka.
Více informací

Ministerstvo zemědělství (MZe) spustí koncem října již dříve avizovanou marketingovou předvánoční kampaň za zhruba 50 milionů korun na podporu prodeje tuzemských potravin. Na Žofínském fórum na téma Potravinová bezpečnost a soběstačnost to uvedl ministr zemědělství Marian Jurečka. Prezident Potravinářské komory Miroslav Toman přivítal, že se do kampaně mají zapojit také obchodní řetězce. Obává se však, aby většinu potravin v jejím rámci neprodávali obchody ve slevových akcích.
Více informací

V Česku loni vzrostl počet dolarových milionářů o téměř osm procent na rekordních 19.400 lidí. Celosvětový růst byl téměř o 15 procent na 13,7 milionu. Vyplývá to ze zprávy firem Capgemini a RBC Wealth Management, kterou prezentovala Capgemini. Celosvětově se bohatství dolarových milionářů zvýšilo díky zlepšení ekonomiky a akciových trhů o 14 procent na rekordních 52,6 bilionu dolarů.
Více informací

Státní správa letos za devět měsíců vypsala veřejné zakázky za 249 miliard korun. To je o takřka polovinu (46,3 procenta) více než loni, vyplývá z nejnovější analýzy společností CEEC Research, NESS a Komory administrátorů veřejných zakázek (KAVZ).
Více informací

Některé finanční úřady na zkoušku zavedou platbu daní kartou. Ve vydání to uvedla Mladá fronta Dnes (MfD). Platební kartou bude možné uhradit daň přímo na úřadě i přes internet. Pilotní projekt odstartuje na začátku příštího roku.
Více informací

Citibank se chce do budoucna na vybraných trzích včetně České republiky soustředit pouze na poskytování služeb firmám. Vyplývá to ze zveřejněného oznámení. Služby drobným klientům včetně provozu poboček a dalších obchodních míst sice zůstávají nezměněny, banka ovšem zahájila přípravu na prodej tohoto segmentu. Dokončen by měl být podle plánů banky do konce roku 2015.
Více informací

...více informací naleznete v sekci Aktuality.


Autor článku

Roman Müller  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: MAKRODATA A EU